Vaste wanden: Op metalstud kunnen alle denkbare plaatmaterialen bevestigd worden: gipskarton, fermacel, OSB-platen, multiplex, MDF, Aquapanel, HPL-afgewerkte panelen, al dan niet aangevuld met de nodige geluidsisolatie, en met geïntegreerde kabels, leidingen, verstevigingen, etc.. 

Glazen wanden: keuzes tussen vaste glazen wanden en verplaatsbare glazen modules (type Maars) of combinatie van beiden worden genomen i.f.v. esthetiek en praktische parameters. (geluidsisolatie, noodzaak tot herindelen ruimtes)

Schuifdeurgehelen worden ook als wandafwerking gezien. In ons atelier worden de deuren op maat gemaakt, terwijl het railsysteem onzichtbaar in wanden en plafonds verwerkt wordt. Het resultaat is een mobiele wand die in een mum van tijd de ruimte kan ontdubbelen. Ideaal voor grote vergaderruimtes, ontvangstzalen...

Gipskartonplafonds geven ruimtes een strakke, sobere lijn die evengoed in een industrîele als in een partculiere omgeving past. In combinatie met peilverlagingen en/of eilanden worden grotere ruimtes onopvallend in verschillende entiteiten verdeeld, die de uitsraling en karakter van het geheel ten goede komen.

Tegelplafonds bestaan uit een stevige metalen ophangstructuur, waarin tegels en lichtmodules geplaatst worden. Het gemak om tegels weg te halen en te herplaatsen biedt veel voordelen bij het vervangen van leidingen, spots e.d. Metalen lamellen plafonds worden geplaatst om dezelfde redenen. De varïeteit in uitzicht,

kleur en materiaal is ook hier zeer groot. Voor buitenplafonds zoals overdekte terrasssen, gebruiken we een combinatie van MS-structuur en houten latten, al dan niet met isolatie en dampscherm. Afwerking kan met Trespa, Rockpanel, Ornimat, Multiboard, Eterboard, bevestigd met aangepaste vijzen in dezelfde kleur.

Meerschaege Gebr. beschikt over een eigen schrijnwerkerij. 

Naast het leveren van standaarddeuren, laat dit ons toe om in te spelen op alle technische en esthetische vragen i.v.m. maatwerk die ons op de werf gesteld worden.

Peilverlagingen, binnenramen, kolomomkastingen, luiken, omkasten van koepels, uitwerken van saniblocks, sanitaire wanden, lichtgoten, e.d.

Meerschaege Gebr. Is gecertifieerd voor het uitvoeren van brandbeveiligingswerken voor binnenafwerking en levert de bijhorende attesten. Bij RF -wanden wordt vaak gekozen voor brandvertragende gipskartonplaten op een MS-structuur of voor stoomverharde of vezelversterkte calciumsilicaatplaten type Promatect.  

Branddeuren RF30 en RF60 worden in ons atelier voorbereid en op vakkundige wijze geplaatst. Bij vloer- en plafondafwerking bepalen de bestaande constructies mee de oplossing. Bij ieder project komen wij ter plaatse om de beste optie voor de opgegeven normering voor te stellen, in functie van technische haalbaarheid, duurzaamheid, kostenplaatje en esthetiek. 

Meerschaege gebr. zorgt ook voor brandbescherming van draagconstructies (kolommen en liggers), zowel met platen als met schilderwerk, afdichting van kabeldoorvoering, plaatsing van brandluiken, omkleding van rookkanalen, e.d.

Gevelbekleding biedt een waaier aan creatieve mogelijkheden. 

Speciale gevelpanelen type Rockpanel, Eternit, Trespa, … geven een gebouw een eigentijdse vormgeving en zorgen voor een duurzaam en strak resultaat. De onderstructuur zorgt voor stabiliteit, verluchting en isolatie. De afwerkingsplaten kunnen zichtbaar gevezen of onzichtbaar verlijmd worden. 

OF u kan kiezen voor een ThermoWood gevelbekleding in verticale of horizontale latten. De thermische behandeling van essen, populieren , naaldhout…verhoogt de duurzaamheid en vochtbestendigheid van het hout, waardoor dit hét ecologisch alternatief biedt voor kostbare, exotische houtsoorten.

De sterkte van onze firma ligt in de veelzijdigheid van onze medewerkers. 

Een volledig spectrum van totaalinrichting ligt binnen ons bereik: wanden, plafonds, binnenramen en –deuren, kasten, bureaumeubels, schuifwanden, … 

Als architect of Bouwheer kan u bij ons terecht voor een uitgebreid gamma van toepassingen. We staan in voor een nauwlettende werfopvolging. Wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg.